Tidligere svar

Avisers dækning Blekingegadebanden - opklaringen

Spørgsmål

Hej, jeg skal skrive om avisers dækning af opklaringen omkring Blekingegadebanden og vil i den forbindelse gerne læse om hvorledes opklaringen blev dækket af de forskellige aviser i perioden fra anholdelse til dom. Hvor kan jeg "bladre" igennem disse artikler fra de forskellige aviser

Svar

Der findes i Danmark to databaser som dækker søgning i aviser og det er bibliotek.dk og Infomedia.
Bibliotek.dk er gratis og den kan du bruge hjemmefra. Bibliotek.dk store database dækker alt på danske biblioteker, og en artikelbase med større artikler fra de største danske tidsskrifter og de store danske aviser. Du finder oplysninger om artikler, som du skal bestille. Det kan du gøre i Bibliotek.dk og vælge det nærmeste folke eller forskningsbibliotek som kontaktbibliotek.
Hvis du søger på bibliotek.dk på ordet 'Blekingegadebanden' får du et søgeresultat med 17 hit

http://bibliotek.dk/vis.php?origin=sogning&field1=forfatter&term1=&field2=titel&term2=&field3=emne&t...

Hvis du kigger på dem, ser du et emneord som er gennemgående, det er 'Blekingegadegruppen'. Du kan søge videre på emneordet ved at klikke på det. Her er søgeresultatet 111 hit.
Du kan begrænse din søgning til avisartikler, her vælger du i øverste menu 'Artikler' og derefter kan du begrænse det til 'avisartikler' under 'Materialer'. Her får du et søgeresultat på 94 hit, dvs. de fleste er avisartikler

http://bibliotek.dk/vis.php?origin=artikel&field1=tidsskrift%2Favis&term1=&field2=forfatter&term2=&f...

Infomedia er en betalingsdatabase, så du må henvende dig på nærmeste folke- eller forskningsbibliotek. Infomedia er en avisdatabase med dækning af de største danske aviser, nogle fra 1990 og andre fra 1996 eller senere. Du kan printe artiklerne ud med det samme.
Her afhænger søgeresultatet igen af med hvilke ord du søger. Du kan søge med ordene 'blekingegadebanden', 'blekingegadegruppen', eller 'blekingegadesagen'. Du må kigge søgeresultatet igennem og vælge de artikler du vil printe ud.

Du kan også søge på Google.dk med ordene 'blekingegadegruppen' eller'blekingegadebanden'. Her finder du et interssant link til Wikipedia, en encyclopedi på nettet, med en artikel om Blekingegadebanden.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive