Tidligere svar

Købsadfærd på konsumentmarkedet

Spørgsmål

Jeg går på HHX og skal inden længe i gang med at skrive studieretningsprojekt. Jeg skal skrive i fagene afsætning A og innovation C, og mit område er købsadfærd på konsumentmarkedet.
Jeg har været på biblioteket, men har svært ved at finde materiale, derfor vil jeg høre, om du kan hjælpe mig?

Svar

I bibliotekssammenhænge bruger man ofte det bredere ord "forbrugeradfærd" i stedet for købsadfærd. Så prøv med søgeord som:
forbrugeradfærd
forbrugere
livsstil
kunder
trends
børn/kvinder/mænd/unge

Bøgerne vil stå i 65.5 og 65.52. Mange bøger i 65.5 vil have afsnit om emnet - kig i indholdsfortegnelser og stikordsregister.
Af nyere bøger kan jeg anbefale:
65.52
Fra barnevogn til kørestol : livsfaser og forbrug / Louise Byg Kongsholm. 1. udgave Herning : pej gruppen, 2007. 338 sider

Til din opgave synes jeg, det er vigtigt, at du orienterer dig i aviser og tidsskrifter (som jo ofte er først med det nyeste). Jeg kan anbefale disse tidsskrifter:
Markedsføring (ligger delvist på http://www.markedsforing.dk )
Tid og tendenser (http://www.pejgruppen.dk/00012 - kræver login til artikelarkivet)
Market (nogle numre ligger på http://www.marketmagazine.dk )
Symboløkonomiske nyheder (http://www.brandbase.dk/vidensbasen/symbolokonomiske-nyheder/ )

Både avis- og tidsskriftartikler kan du finde henvisninger til i www.bibliotek.dk. Vælg fanebladet ARTIKLER eller fanebladet NETDOKUMENTER og brug f.eks. søgeordet "forbrugeradfærd". Ved henvisninger til aviser må du finde artiklen i SkoDa eller i en anden avisdatabase. Ved netdokumenter kan du finde artiklen online ved at "gå til netversion".

Rigtig god arbejdslyst. Jeg håber, du får lavet en god opgave, og at det må blive en god oplevelse at arbejde med emnet i dybden. Det er i hvert fald et spændende og vedkommende emne!

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive

Hvem svarer på spørgsmål lige nu?
EvaSvendborg Bibliotek
Jørn Svendborg Bibliotek
Kristian Biblioteket i Thy