Tidligere svar

Cousteau-film

Spørgsmål

Hej
Er det muligt at låne eller opspore, nogle Jean yves cousteau film, som kan ses enten på video,cd-rom,dvd eller måske endda på filmrulle

Svar

Ingen film af og med Jacques-Yves Cousteau er desværre tilgængelige på danske biblioteker, hverken på VHS-video eller DVD. Jeg tvivler også stærkt på, nogen ligger inde med filmruller, man vil kunne få adgang til.

Der er i det hele taget ikke udsendt film med ham herhjemme, ser det desværre ud til. Men i Storbritannien er der sidste år udsendt en DVD med titlen "The Jacques Cousteau Odyssey", som indeholder 12 episoder fra TV-serien på ialt 624 minutter. Desuden er vil der tilsyneladende sammesteds i nær fremtid blive udsendt en række film/TV-episoder under den overordnede titel "The Adventures of Jacques Cousteau", hvoraf indtil videre er annonceret "The Nile" og "Warm Blooded Mammals" til udsendelse 9. april i år.

Så der er altså mulighed for at få fat på nogle af hans TV-film fra Storbritannien, (se f.eks. på Amazon på adressen: http://www.amazon.co.uk/The-Jacques-Cousteau-Odyssey/dp/B000FFL1T4/ref=pd_bowtega_1/202-9531754-7199...), dog uden danske undertekster (eller undertekster i det hele taget).

Det er selvfølgelig heller ikke utænkeligt, at disse på et tidspunkt vil blive udsendt her i Danmark med danske undertekster, som det ofte sker med andre udenlandske dokumentarfilm, der først udsendes i de engelsktalende lande, før de kommer her til landet.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive