Tidligere svar

Christianas historie

Spørgsmål

Hej
Jeg skal fortælle en gruppe turister om Christiania, og vil derfor høre om I kan hjælpe mig med at finde spændende materiale om stedet og dets historie? Jeg vil også gerne tale lidt om de bygninger der ligger ud til Prinsessegade, da vi ikke har mulighed for at gå ind på selve christiania.

Svar

Jeg vil nøjes med at give dig danske titler og links, men der er faktisk også skrevet en del om C. på fremmedsprog.

30.1757 Lauritsen, Pernille W. : Christiania.
Beskrivelse
I 12 afsnit tegnes et spændende og ganske dækkende portræt af fristaden Christiania. Det er ganske ambitiøst således at beskrive Christianias tilblivelse, fristadens kampe, dagligliv, modsætninger og særegne kultur. Det lykkes rent faktisk, og bogen vil helt sikkert sætte mange fakta på plads og sikkert også tanker i sving hos voksne med en anden kulturbaggrund end dansk. Og det er såmænd slet ikke så lidt af en bedrift. Serien omfatter såvel skøn- som faglitterære tekster. Sidstnævnte omfatter emner som: LEGO, vikinger, kongehuset, Carlsberg og Roskilde Festival. Fine, afvekslende illustrationer.

30.1757 Fristaden Christiania. forfatter: Peter Fallesen ; fotograf: Peter Fallesen ; forfatter: Sulaima Hind. 2012
Fotografisk billedværk der med korte billedtekster vises det kreative miljø på Christiania. Der vises folk i Pusherstreet, på områdemøder, i folkekøkkenet, på værkstederne og på spise- og musikstederne samt Christianitters historie om hvordan det er at leve i fristaden.

30.1757 Christiania guide. BOG: 5. udgave. - Kbh., Christiania, 2006

71.95637 Kort fortalt om tilbuddet til Christianiaområdets beboere. Kbh., Slots- og Ejendomsstyrelsen, 2006. - 20 sider, illustreret i farver

Film:
Naturligvis. 2011
Om byøkologi og et forsvar for bevarelsen af Christianias vilde natur

Prinsessegade:

46.3 København før og nu - og aldrig. Bo Bramsen. Bind 7 handler om Christianshavn og s. 387 til s. 400 handler om Prinsessegade.

Du kan også se lidt på denne hjemmeside: http://www.chrarkiv.dk/?page_id=194

28-04-2016

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive

Det er fredag og vi besvarer spørgsmål fra kl 8 til kl 20 - så lige nu holder vi fri.

Du er naturligvis velkommen til at sende os et spørgsmål. Så svarer vi, når vi er tilbage