• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Lånerstatus i bibliotek.dk

Spørgsmål

Jeg har netop oprettet mig på bibliotek.dk, og jeg har efterfølgende bekræftet og lavet password. Når jeg skal låne en bog, beder den mig om at oprette et favoritbibliotek., og når jeg forsøger det med CPRnr og mit nye password, skriver den, at jeg ikke eksisterer.
Samtidigt kan jeg ikke bestille bogen, fordi systemet siger, at mit login ikke passer.

Jeg får også at vide, at jeg allerede har bestilt bogen, selvom den ikke ligger under mine bestillinger. Det virker utroligt klodset det her system?

Svar

Du har helt ret, det er klodset fra vores side, mest fordi vi af uransagelige årsager antager, at alle biblioteksbrugere ved, hvordan Danmarks biblioteker hænger sammen.

Den korte version af det er, at folkebibliotekerne i Danmark allesammen er kommunale, med systemer der ikke hænger 100% sammen.
For at man så skal kunne bestille bøger fra alle danske biblioteker, har vi så i slut 90erne lavet bibliotek.dk, hvor man så kan bestille bøger hjem til sit lokale bibliotek, med den brugerprofil, som man har på sit lokale bibliotek.

Så vidt mit system fortæller mig, er du fra Frederiksberg Kommune. Det vil sige, at du bliver nødt til at oprette dig som bruger hos Frederiksberg Bibliotek, før du kan bestille gennem bibliotek.dk.
På Frederiksberg Biblioteks hjemmeside her: https://fkb.dk/
er der øverst i højre hjørne en 'Bliv låner' knap, hvor du kan oprette dig med NemID eller MitID.
Når du har gjort det, bruger du din brugerprofil til dit lokale bibliotek til det punkt, du er kommet til, så er de to kontoer (bibliotek.dk og brugeren hos ens lokale bibliotek) knyttet sammen.

Igen, du har helt ret i, at det er klodset, vi er ved at lave systemet om til et nyt, som kommer i starten af det nye år. Så beklager alt besværet og skriv/ring endelig, hvis der stadig er noget der ikke driller, så hjælper vi gerne.

Håber det virker!

14-11-2022

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive