Tidligere svar

dansk hjemmeside om / til piger

Spørgsmål

Der findes en fantastisk hjemmeside som hedder https://www.amightygirl.com/books/mighty-girls-women/mighty-girls?age_range_filter=8

Der kan man nemt finde engelske bøger om “empowering” af piger. Bøger der viser piger de kan alt og bryder med de gængse kønsstereotyper eller viser hvad kvinder har gjort (opfundet, kæmpet for etc.). Findes der noget lignende på dansk eller har I forslag til bøger til de helt små (4 år)? Det kunne nemlig være rart også at have bøger i den genre på dansk.

På forhånd mange tak for hjælpen.
Med venlig hilsen
Hanne

Svar

Hej Hanne

Jeg kender ikke en dansk hjemmeside, der svarer til den amerikanske, men der er flere biblioteker, som i kølvandet på 'Godnathistorier for rebelske piger' har lavet emnelister. Du får Gentoftes her - den rækker længst ned i alder:

https://genbib.dk/nyheder/inspiration-til-laesning-boern/boernelitteraturens-staerke-piger

Derudover findes der selvfølgelig en del andre bøger, her har du nogle titler:

For de små: Bartoldy familien af Pia Thaulov. En helt fantastisk billedbog uden tekst, men som man kan bruge meget tid på. Den kan sagtens læses med en 4-årig også!

Marianne Iben Hansen: Fikkedik og Falderina. En rimet billedbog der har en eminent god rytme, om de to hekse Fikkedik og Falderina.

Thomas Brunstrøm: Sallys far. Flere i serien. Selvom Sallys far fylder temmelig meget i historierne, kan Sally altid få ham ned med nakken på en ordentlig måde.

Rémi Gourgeon: Lille Pil. Pil er den eneste pige i familien blandt en far og 3 brødre, men hun formår at slå fra sig og alligevel forblive sig selv.

Tiina Nopola: Siri scorer mål. Siri spiller fodbold på et blandet hold, og det kræver sin pige!

Kirsten Ahlburg: Super Sofie og søstertyven. En serie. Sofies lillesøster er blevet stjålet, men tyven kommer hurtigt til at fortryde, at han har udfordret selveste Super Sofie!

Dorthe Karrebæk: Lille frøken Buks og de små sejre. Lille frøken Buks er bange for alting, men lærer at overvinde det.

Rigtig god fornøjelse!

20-06-2018

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive

Hvem svarer på spørgsmål lige nu?
HelleHjørring Bibliotekerne
Lene Gentofte Bibliotekerne
MetteVordingborg Bibliotekerne
SimonSyddansk Universitetsbibliotek