Tidligere svar

Lån af danske tv-udsendelser

Spørgsmål

Hej

Jeg har været ved at lede efter dokumentaren "Flugten fra Grønland" som blev vist på DR1 den 31. oktober 2007 (http://www.dr.dk/Dokumentar/tv/DR1/2007/1015110824.htm), som jeg skal bruge i forbindelse med en opgave. Jeg rettede henvendelse til DR-Arkiver som henviste til at prisen for at købe dokumentaren var kr. 5000+. Jeg vil dog høre om der er en mulighed for at låne filmen igennem et bibiotek eller andet sted?

På forhånd tak for hjælpen

Svar

På Statsbiblioteket, Statens Mediesamling opbevares tv-udsendelser fra DR og TV2 fra godt de sidste 20 år og fremover. til opgaver på universiteter og andre højere læranstalter (over gymnasieniveau) må du godt låne udsendelserne. Læse mere på www.statsbiblioteket.dk (klik på tv og radio)
For at låne en udsendelse skal du bestille den med nøjagtige oplysninger om sendetidspunkter (læs mere her: http://www.statsbiblioteket.dk/tvradio/bestilling/bestil)
Du skal også være registreret som bruger på Statsbiblioteket (de kan du gøre på Statsbibliotekets forside, linket Ny bruger) og Din uddannelsesinstitution skal have en AVU-aftale med Copydan (http://new.statsbiblioteket.dk/tvradio/bestilling/avu-kopier).
Kan du ikke opfylde kriterierne for lån, så kan du altid se udsendlesen på Statsbiblioteket.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive