• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Kaj Munks mindesmærke

Spørgsmål

Er der nogen, der sørger for at der altid er blomster ved Kaj Munks mindesmærke i Hørbylunde bakker eller er det tilfældigt? Jeg tror nemlig aldrig, at jeg er kørt forbi uden at jeg har set blomster.

Svar

Fra siden Danske billeder har jeg hentet følgende tekst, men det fremgår ikke, om der er en organiseret pasning af mindesmærket. De første år efter mordet på Kaj Munk blev der især af lokale beboere lagt friske blomster, ligesom det første trækors var hugget og sat af en skovarbejder. En lokal lærers kone sørgede især for, at der altid var pænt.
http://www.danskebilleder.dk/ Søg: mindekors kaj munk

"Ti år efter mordet på digterpræsten Kaj Munk, blev der den 4. januar 1954 afsløret dette stenkors på Hørbylunde Bakke. Havearkitekt og billedhugger I. P. Junggren tilhuggede det varige minde i form af stenkorset, og det blev rejst den 30. december 1953. Rundt om stedet blev der anlagt en lille egelund."

Det har ikke været muligt på nettet at finde oplysninger om vedligeholdelse, kun at mindesmærket findes, bl.a. på Vejdirektoratets side om motorvejsføringen i nærheden. http://www.vejdirektoratet.dk/pdf/rapport254/s94_Ringvejslinien.pdf

Hvis informationen er vigtig, er den eneste mulighed nok at kontakte Lokalhistorisk arkiv i Engesvang, der er det nærmest liggende, men det er ikke muligt at kontakte i weekenden.
www.engesvangarkiv.dk/
Engesvang Lokalhistorisk Arkiv - Gl. Kongevej 97 7442 Engesvang - Tlf. 99605012-97155172

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive