Tidligere svar

Kjeld Abells Dyveke 1940

Spørgsmål

Har i noget materiale om Kjeld Abells Dyveke 1940 gerne manuskript og eller anmeldelser fra præmieren ?

Svar

Du kan finde skuespillet i bibliotek.dk, ved at skrive abell i forfatterfeltet, og dyveke i titelfeltet. Det er en udgave fra 1967, som ser ud til at være en første-udgave, så det kan tyde på at den først er udgivet til offentligheden på det tidspunkt.
Du kan bestille den ved at trykke på *Bestil bog denne udgave', hvorefter du bliver bedt om at vælge afhentningsbibliotek. Dernæst udfylder du med dine låneroplysninger, og kan så sende bestillingen afsted.

Jeg fandt noget om skuespillet på det Kongelige Biblioteks hjemmeside, se følgende link:

http://www2.kb.dk/kb/dept/nbo/ma/fokus/dyveke.htm

Her kan man blandt andet se at premieren på Abells Dyveke var den 31. maj 1940. Det kan være en nødvendig information, i forbindelse med at finde anmeldelser af forestillingen.

Det ser ikke ud til at være muligt at finde anmeldelser af forestillingen elektronisk, men på Dramatisk Bibliotek, en del af det Kongelige Bibliotek, findes en samling af teateranmeldelser. Den kan du læse om via følgende link:

http://www.kb.dk/da/nb/nyheder/mta/breve2008/0804teateranm.html

På Dramatisk Bibliotek har de også en samling med manuskrifter, så hvis du ønsker det originale manuskrift, kan de muligvis hjælpe. Du kan læse mere om biblioteket og manuskriftsamlingen her:

http://www.kb.dk/da/kb/nb/mta/dra/index.html

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive

Det er søndag og vi besvarer spørgsmål fra kl 14 til kl 22 - så lige nu holder vi fri.

Du er naturligvis velkommen til at sende os et spørgsmål. Så svarer vi, når vi er tilbage