• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Prismærker på udstillede varer i udstillingsvinduer

Spørgsmål

i danmark har vi flere kontrolmyndigheder bla sikkerhedsstyrelsen der kontrollerer bla el sikkerhed og fødevare styrelsen som kontrollerer fødevare sikkerhed derfor mit spørgsmål hvorfor bliver der ikke gjort noget for at få butikkerne til at følge reglen om at der skal være pris ved varer der er udstillet i butiksvinduet? så godt som INGEN butikker har priser ved varerne i vinduet selv om det er et lovkrav

Svar

Som du rigtigt nok skriver, så skal erhvervsdrivende ifølge Prismærkningsbekendtgørelsen oplyse salgspris når varer udstilles til salg. (Kilde: Retsinformation, Kapitel 2 § 3).

Det er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen der er den Administrerende myndighed for loven. Det er ifølge dem Forbrugerombudsmanden der primært fører tilsyn med, at erhvervsdrivende overholder markedsføringsloven og anden forbrugerbeskyttende lovgivning (Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen: Vejledning og Klager). Du kan læse mere om Forbrugerombudsmanden via dette link.

Du kan via dette link kontakte Forbrugerombudsmanden og klage over "mangelfulde oplysninger på hjemmesider eller i butikker", som jeg gætter på din sag hører under. Vær dog opmærksom på, at Forbrugerombudsmanden ikke behandler vi klager over andre myndigheders sagsbehandling, afgørelser og behandling af borgerne. Her skal du kontakte Folketingets Ombudsmand. 

Jeg håber at det gav dig svar på dit spørgsmål. God aften. 

13-02-2023

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive