• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Filmklub

Spørgsmål

Hej Biblioteksvagten.

Jeg er en del af en ungdomsbolig som har en filmklub. Filmklubben betaler et beløb penge for at må få lov til at vise film i klubben, men den anden dag kom vil til at snakke om, om dette også giver os tilladelse til at må vise DVD'er som er lånt fra biblioteket eller bibliotek.dk eller der er nogle andre regler for disse?

På forhånd tak for svar.
 

Svar

Det lyder hyggeligt med en filmklub i ungdomsboligerne

Når audiovisuelt indhold ses, enten som film eller tv-udsendelser på DVD / Blu-ray, via downloads, streaming eller video on demand, uden for privatboligen, betragtes det som en "offentlig visning". En offentlig visning kræver en tilladelse i forhold til ophavsretten.

Så det gælder altså både bibliotekets  dvd'er og Filmstriben.

Om jeres "Filmklub" i ungdomsboligen kategoriseres som uden for privatboligen kan jeg godt blive i tvivl om. Det er MPLC (Motion Pictures Licensing Corporation) der administrerer disse licenser, så hvis du har brug for yderligere detaljer vil jeg forslå dig at henvende dig til dem.

Du finder kontaktoplysninger på MPLC her på deres hjemmeside: https://www.mplc.dk/

God aften:-)

18-01-2023

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive