• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Hvor stammer uddraget fra?

Spørgsmål

Hej :-) jeg har fundet et meget citeret uddrag som starter således "Jeg påstår, at vi er det bedste folk i verden," fra imperialisten Cecil Rhodes' egen bog, men på den ene hjemmeside står der at hans bog hedder "Draft of Ideas" som er fra 1870 mens der et andet sted står at bogen hedder "Confession of Faith" fra 1877.
Kan du hjælpe med at finde ud af hvilken af disse to bøger uddraget starter med?

Svar

Jeg tror af flere grunde at du skal stole på 2Confession og faith": For det første var Cecil Rhodes 17 år i 1870 og netop ankommet til Sydafrika for at arbejde for sin bror. så han var næppe den store skribent det år.
For det andet har jeg fundet et par seriøse kilder. Det er dog ikke en bog, Rhodes har skrevet, men en artikel. Hvor den oprindelig er offentliggjort kan jeg ikke lige gennemskue.
Men se her: http://pages.uoregon.edu/kimball/Rhodes-Confession.htm denne tekst er udgivet på University og Oregons hjemmeside - altså en pålidelig kilde.
Et andet amerikansk universitet University of Pittsburgh har et uddrag af samme tekst http://www.pitt.edu/~syd/rhod.html Her er der tale om et uddrag af en bog: John Edgar Flint: Cecil Rhodes, udgivet i London 1976. Denne bog kan du låne fra Statsbibioteket, hvis du har tid nok. Bestil den på bibliotek.dk - hvis du får den skal du læse på side 248-252.
Held og lykke ed din opgave.

29-03-2014

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive