• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Mad på bålet med poppeltræ?

Spørgsmål

ang Popler

Ved siden vores børnehave bliver der fældet et poppeltræ. Vi må gerne arve en masse træ til vores bål, men der er nogen der mener at man ikke må lave mad på bålet, hvis det er poppel, man brænder. Er det rigtigt?

Svar

Jeg har kigget i forskellige bøger om at lave med på bål (bl.a. spejderkogebøger), men har intet kunne findes om anvendelsen af poppel som brænde. I "Træhåndbogen" (af Villy E. Risør) og i Wikipedia (netleksikon) står der, at veddet fra poppel ingen anvendelse har, mens der i Meyers vareleksikon (under "asp", som er et andet navn for poppel) står, at det bl.a. anvendes til tændstikker.
Så brændværdien er der nok ikke noget i vejen med, men måske brænder det for hurtigt og kan ikke udnytte gløderne, som man jo ofte bruger til fx grillmad.

Er dette svar ikke tilfredsstillende, må du endelig henvende dig igen, så vi kan opsøge nye kilder, der måske kan besvare dit spørgsmål.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive