Tidligere svar

Skal Muhammed genfødes af en mand ?

Spørgsmål

Endnu et spørgsmål der har været oppe at vende :
Jeg mener som barn at have hørt at muslimer går (gik)!!!! i bukser med
hænge... fordi Muhammed skulle genfødes af en mand, og at mændene var
bange for at fødslen skulle forbigå deres opmærksomhed. Det ville jo være
en stor skam sådan at tabe det nyfødte barn på jorden. Er det en myte -
er det noget jeg har fantasteret frem, eller står det rent faktisk i
Koranen

Svar

Jeg har fundet dette svar til dig på siden www.religion.dk
Indlægget er skrevet af Aminah Tønnesen. Hun er foredragsholder og forfatter til flere bøger om islam.

Hverken Koranen eller hadith-samlingerne siger noget om, at Profeten Muhammad skulle blive genfødt eller på nogen måde vende tilbage til jorden.

Da jeg for 35 år siden i en periode var i kibbutz i det nordlige Israel, tog vi sommetider på udflugt til landsbyen Majdal Chams, der ligger i det af Israel besatte syriske bjergområde.

Her fik vi kontakt til en skolelærer, der fortalte os lidt om landsbyen og dens beboere. Det viste sig, at det var en drusisk landsby. Druserne har en hemmelig religion, som selv den unge skolelærer stort set ikke vidste noget om. Det var kun landsbyens ældste, der blev indviet i religionens mysterier.

Vi havde undret os over, at landsbyens ældre/gamle mænd gik i specielle bukser, hvor skridtet nærmest sad lige over knæene. Skolelæreren kunne dog fortælle os, at druserne ventede på Profeten Muhammads genkomst - og at han skulle fødes af en mand. Dette var grunden til, at mændene gik med disse specielle benklæder.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive