• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Forharskning af fiskeolie

Spørgsmål

Hvis man nu spildte en lille mængde fiskeolie (kosttilskud - ligesom olien i fiskekapsler) på et bord (nok til at der blev vådt, en lille sø, sådan at der højst sandsynligt kom små mængder olie på forskellige kontorartikler) hvordan ville olien så blive nedbrudt og hvor længe ville der gå før al olien ville være organisk nedbrudt og fuldstændigt forsvundet i naturens kredsløb af sig selv?

Svar

Tak for din henvendelse til biblioteksvagten. Nedbrydningstiden af fiskeolie under iltpåvirkningen er ikke sådan at definere som en fast tid. Temperaturforhold og lys er også vigtige faktorer.

I en artikel har jeg fundet formuleringen, at der ved iltpåvirkning (oxidering) sker en massiv nedbrydelse (forharskning) af fiskeolie inden for 48 timer. Se: http://raypeat.com/articles/articles/fishoil.shtml .

En god artikel "for begyndere" om forharskningsprocessen af fiskeolier findes her: http://fodevarevidenskabforbegyndere.blogspot.dk/2013/03/fiskeolie-hvorfor-bliver-det-sa-nemt.html

06-05-2013

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive