Tidligere svar

Antal tyske soldater på Houvig fæstningen

Spørgsmål

Hvor mange tyske soldater var der i Houvig fæstningen under 2. Verdenskrig? Ikke på resten af resten af vestkysten.

Svar

Hej Bjarne

Bent Baagøe Anthonisen udgav i 1987 et lille 34 siders hæfte, "Houvig-fæstningen" for Teknik- og Miljøforvaltningen i Ringkøbing Amt, men  jeg ved ikke om han har et personantal med og den er desværre ikke til udlån. Jeg vil mene, at det bedste svar du kan få, vil være fra det Lokalhistoriske arkiv i Skjern, som har flere afdelinger. Hvilken der er bedst til at hjælpe, ved jeg ikke, men det vil være sært, hvis INGEN  af dem ligger inde med nogle brugbare informationer. Og formentlig har de også Anthonisens lille hæfte

Du har sikkert selv været igang med at kigge på Google,  men en søgning i Danbib, det samlede danske biblioteksvæsen, giver flere titler, du måske kan finde brugbare oplysninger i:  Bent Baagøe Anthonisen: Fæstningsværker fra Nymindegab til Thyborøn  (samt bogen "Atlantvolden ved Ringkøbing: træk af besættelsestiden i Houvig) + Peter Thorning Christensen: II verdenskrigs kulturspor: Projektrapport (om befæstningsanlæg), samt en avisartikel "Stadig nyt fra vestfronten", fra avisen "Vestkysten", 5/3 - 1983. Den fortæller specifikt om tyske befæstede forsvarsanlæg med radar ved Houvig nord for Søndervig. Dit lokale bibliotek kan bestille en kopi hjem til dig.

På Google kan du afgrænse til gode,pålidelige kilder, hvis du eks. skriver disse ord (med mellemrum mellem hvert ord) "houvig fæstningsanlæg file: pdf"

God vind med at fremgrave de ønskede oplysninger. Ellers er du velkommen til at vende tilbage, hvor du meget gerne må skrive hvilke bøger mm. du HAR været igennem.

23-04-2019

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive