• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Hans Christian Andersen film med Danny Kaye

Spørgsmål

jeg har fået set
"Hans Christian Andersen" (1952)
https://www.imdb.com/title/tt0044685/?ref_=nv_sr_1
Jeg kan godt lide Danny Kaye ....

Selve filmen har jo :
INTET med H. C. Andersen, at gøre. og
INTET med Danmark, at gøre ... og
INTET med København, at gøre (Eller Odense)

Jeg går ud fra, at filmen blev vist i Danmark ?
Er der nogle anmeldelser af den Amerikanske film, fra dengang ?
Reaktioner, fra samtiden ? (1952 og der omkring)

 

Svar

Mulighederne for at finde noget ældre end fra 1990 er desværre ret begrænset, da 1990 er skæringsdatoen for digitalisering af aviser og blade her i Danmark i vores primære kilde: "Infomedia".

Men Det Kongelige Bibliotek er startet på at digitalisere en lang række ældre aviser, og har allerede nået at digitalisere 35 millioner avissider, som er tilgængelige på en service som hedder Mediestream som tilgås gennem dit lokale biblioteks hjemmeside!

På Mediestream fandt jeg en kort omtale af filmen i Thisted Amtsavis fra onsdag d. 26 november 1952:
http://hdl.handle.net/109.3.1/uuid:467a16af-80ff-455d-9bc5-7641daf01c2a
- Der er copyrightbegrænsninger på artiklerne fra de store aviser, hvorfor der er yderst begrænsede muligheder for at finde artikler fra Aviser som stadig eksisterer!

Hvis du helst vil have en omtale fra en større avis har du 2 muligheder; at kontakte Politiken eller Berlinske hus direkte og spørge om de kan levere en artikel, eller du kan spørge Det Kongelige Bibliotek, som burde have avisen på mikrofilm, som desværre er kendetegnet ved yderst begrænsede søgemuligheder!

- Hvis du ikke kan bruge ovenstående link skal du først logge ind på servicen via dit eget biblioteks hjemmeside - spørg evt. en lokal bibliotekar!

07-06-2018

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive