Tidligere svar

Billedet af den gamle fisker

Spørgsmål

Nu ved jeg ikke om man kan spørge om hvad som helst, men efter mere end en halv time på google prøver vi alligevel.
Hvem har malet oliemaleriet af den gamle fisker med pibe og sydvest. Reproduktionen af portrættet kunne for år tilbage ses i rigtig mange danske hjem.

Svar

Du kan spørge os om hvad som helst. Og vi håber da også, vi kan svare på hvad som helst selv om dette spørgsmål nok bliver en undtagelse!
Ja ham kender jeg godt, men hvem der har malet ham, er straks sværere at finde frem til. Mine søgninger på Google gav nemlig samme resultat som du fik. Så noget tyder på, han er ret ukendt eller ubekendt. Kunstkritiker/anmelder eller hvad han nu må betegnes som, Axel Steen, skrev for mange år siden en artikel om netop dette billede. Det var i "Ud og Se" juli 1994, p. 10. Jeg har det ikke her, men prøv evt. selv at skaffe det via bibliotek.dk. I stedet for får du et par links:
http://www.biblioteksvagten.dk/videnbase_svar.asp?qaid=14961
http://www.axel.brygge.dk/phptxtgb/200907.php
http://home.worldonline.dk/pjuulm/kafka/asgaller.htm

Ja og Krøyer !! er det jo nok ikke, selv om han også malede fiskere: http://www.hirschsprung.dk/kroyer/arbejder/204/andre.html#3108
Det mest nærliggende må derfor være at kalde billedet fiduskunst. Læs om det her:
http://da.wikipedia.org/wiki/Fiduskunst
I bogform kan du prøve at skaffe 2 bøger/hæfter:
Banaliteter. - Århus : Institut for Kunsthistorie, Århus Universitet, 1995. -140 sider : ill.. - (Passepartout. skrifter for kunsthistorie ; nr. 5, 3. årgang, 1995)

Kunst eller fidus? / redaktion: Alex Steen og Preben Juul Madsen ; foto: Ole Steen. - Aalborg : Nordjyllands Kunstmuseum ; Lyngby : Sophienholm : Stadsbiblioteket i Lyngby, 1982.
Denne har vi her hvor, jeg er. Men billedet altså "det rigtige" af fiskeren med sydvest og pibe er ikke. Derimod er det billede, du selv fandt via Google med. Under det står: "Fiskeren med sydvest er kopieret af utallige malere og reproduceret til bevidstløshed. Findes også som vægtæppe og pyntepude."
Så noget navn kan jeg desværre ikke diske op med.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive

Hvem svarer på spørgsmål lige nu?
HelleHjørring Bibliotekerne
Lene Gentofte Bibliotekerne
MetteVordingborg Bibliotekerne
SimonSyddansk Universitetsbibliotek