Tidligere svar

SRP om integration og brud om sociale mønstre

Spørgsmål

Hej, jeg skal til at skrive SRP om integration og brud om sociale mønstre, dansk og samfundsfag, og håbede derfor på at i kunne hjælpe mig med at finde relevant materiale til emnet. Også gerne noget materiale om relevante sociologier, som fx. Pierre Bourdieu, Axel Honneth, Anthony Giddens mm.

På forhånd tak

Svar

Du kan med fordel bruge Rockwoolfondens hjemmeside. Rockwoolfonden er en upartisk og videnskabelig forskningsenhed,som lægger det meste af deres forskning frit tilgængeligt på deres hjemmeside: https://www.rockwoolfonden.dk/

Her er deres forskning vedrørende integration: https://www.rockwoolfonden.dk/publikationer/?r=143

https://projekter.aau.dk/projekter/files/259696956/Dig__mig___integration.pdf

https://rucforsk.ruc.dk/ws/portalfiles/portal/57358800/4._semesterprojekt___Kultursammenstod_i_det_d...

https://www.politica.dk/fileadmin/politica/Dokumenter/politica_49_3/intro.pdf

Prøv også at søge i bibliotek.dk på "identitetsdannelse og integration". Så kommer bl.a. dette universitetsspeciale frem: 

Identitetsdannelse og kompetenceudvikling ud fra indvandrerunges perspektiv : Development of identity and of general competence for modern life within a school context seen from an immigrant youth perspective af Iben Bredberg Petersen, som ser ud til at handle om noget, at det, du skal bruge.

Du har allerede nogle gode søgeord, som du kan taste direkte ind i Bibliotek.dk  - og kombiner dem gerne. Når du søger på fx integration, er det ret vigtigt, at du bruger muligheden for at filtrere dine søgeresultater, så du ikke sidder med stakkevis af avisartikler, der er skrevet ud fra et ret tyndt vidensgrundlag.

Ang. de sociologier du nævner, så har din skole sikkert abonnement til Systime eller lignende portaler med e-bøger, hvor du vil kunne læse om de forskellige retninger inden for feltet. Typisk får du adgang via UNI-login.

05-02-2021

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive