• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Bergman

Spørgsmål

Hvilken litteratur kan I anbefale, når man gerne vil sætte sig ind i familien Bergman? Der virker til at være skrevet meget om familien, men kvaliteten virker til at svinge.

Svar

Nu sidder jeg lige og tænker på om det er Ingmar Bergmans familie du skal bruge oplysninger om. Der er jo også andre kendte Bergman'er, men mon dog ikke det er den familie, du søger, da han jo i sine film netop har udgangspunkt i familien?
Nu ved jeg desværre ikke, hvilke titler du allerede har kigget på. Der findes litteratur på både dansk, engelsk, svensk mm. , og jeg ved heller ikke hvilket sprog, du kan bruge.
Men her er et par forslag til læsning om Ingmar Bergman:

99.4 Bergman, Ingmar
Thymark, Nina: Ægteskab - partnerskab - samliv - [Kbh.] : Olivia, 1998. - 174 sider : ill. En psykoanalyse af parforholdet og ægteskabet med udgangspunkt i Ingmar Bergmans (f. 1918) Scener fra et ægteskab

99.4 Bergman
Ingmar Bergman: Laterna Magica
Den svenske filminstruktørs (f. 1918) erindringer om barndommen i præstefamilien, voksenlivets kærlighedsforhold og ikke mindst om hans mange teateropsætninger og filmindspilninger.

99.4 Bergman, Ingmar
Bergman om Bergman: en interviewbog / redigeret af Stig Björkman, Torsten Manns og Jonas Sima ; udgivet i samarbejde med Filmmuseet

99.4 Bergman, Ingmar
Timm, Mikael: Lusten och dämonerna : boken om Bergman - Stockholm : Nordstedts, 2008.
Her er et par titler om Ingrid Bergman:

På dit lokale bibliotek kan du sikkert få adgang til databaser med biografiske oplysninger om Ingmar Bergman. Det kan f.eks. være i databasen "Current Biography" hvor der er en artikel på engelsk om Bergman.

Hvis du ønsker danske avisartikler, kan du f.eks. på dit lokale bibliotek kigge efter det interview fra 1995 med Bergman, som blev bragt i Politiken d. 5.8.2007 i forbindelse med hans død. Overskriften på denne artikel er: Interview: Ansigt til ansigt.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive