• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Tegnefilm

Spørgsmål

Jeg leder efter en tegnefilm jeg kan huske at have det da jeg var mindre, som vi (mine forældre og jeg) mener hed Historievejen. Hvorvidt dette er det rigtige sted at spørge er jeg ikke sikker, men folk anbefalte at spørge her i min søgen.

Det blev sendt omkring 2010 eller 11, da jeg var omkring 6 år. Hovedpersonen hed gumba rød mand, og agerede en slags pædagog blandt nogle andre små væsener, i et børnehave agtigt miljø. Selv husker jeg gumba rød mand som dobbelt så stor som børnene, men min far siger nærmere 20 gange så stor.

Hver episode omhandlede et problem som børnene havde, eller at gumba rød mand fortalte en historie. I den ene episode jeg kan huske, og som jeg har fået bekræftet af andre seere, var det meget meget varmt, og børnene svedte og havde det ubehageligt. Gumba rød mands løsning var at gå? Træde? Flyve? op på solen og slå græs. Det løser tilsyneladende problemet, og episoden slutter ligesom alle andre episoder: alle samles udenfor på plænen, gumba rød mand lægger sig på ryggen med armene udstrakt, og børnene lægger sig på ham og falder i søvn. Det lyder fuldkommen bizart, og var det ikke fordi at mine forældre og venner husker den samme episode og tegnefilmen, ville jeg tro det var en feberdrøm.

Alle børnene boede langs en lang snoet vej, der hed Historievejen, i små huse, hvor gumba rød mand boede for enden i et større hus.

Gumba rød mand, så vidt jeg husker, var nærmest en børnetegning af en mand. En krop, fire pølseagtige gummi-legemer, af ens tykkelse. Han var hjulbenet, og nærmest altid set forfra. Han havde et helt rundt hoved, jeg tror med to sorte prikker til øjne, og en bred sort linje som mund.

Han var tegnet med en bred sort linje, og ellers farvet helt rød, uden tøj. Børnene husker vi ikke hvordan så ud, men de var mindre og sikkert alle gråbrune. Jeg husker at det hele udspillede sig på en helt hvid baggrund, og alt var tegnet meget simpelt med sorte linjer. Jeg husker at have sammenlignet det med Bennys badekar, rent aldersmæssigt, men min far mener det var meget mere moderne, og pegede mere i retning af Byggemand Bob animation. Det var muligvis computer animeret. Der er vi uenige, men jeg var ganske lille, og det er næsten femten år siden.

Min far har en stærk formodning om at det ikke er dansk, men importeret, oversat og stemmelagt fra et andet sprog, sandsynligvis ikke skandinavisk eller britisk, hvorfra jeg også så meget tegnefilm. Dette er mest et spørgsmål om tegnefilmens kvalitet, der var uhyre ringe og billig, og han nægter at tro at det kan have været produceret i Danmark, hvor der trods alt er en forventning om en vis kvalitet.

Hvilken kanal det er sendt på ved vi ikke, men jeg gætter på Disney Channel. Det var i hvert fald sandsynligvis ikke Ramasjang eller andre DR kanaler.

Vi har ledt efter dette program i mange år nu og jeg håber i kan hjælpe eller pege i den rigtige retning. Tak!

Svar

Efter en lang og intens søgning er jeg ret overbevist om, at du leder efter serien "Wobbly Land". 

Jeg har ikke kunne finde serien på dansk, men der er en Wobbly Red Man og en masse små børn, der bliver passet af Wobbly Red Man. Og der gror græs på solen.

Serien har sin egen Youtube-kanal, så du kan undersøge, om jeg har ret. Du finder kanalen med afsnittene her: https://www.youtube.com/@wobblyland8152/videos

Jeg glæder mig til at høre, om jeg ramte plet.

ps Jeg fandt frem til den ved at lave en avanceret søgning på IMDB.com, som alle har gratis adgang til.

Jeg søgte på animerede tv-serier udgivet mellem 2006-2012 med ordet "red" som en del af plottet. Jeg skrev fra 2006 og frem, fordi udenlandske tv-serier har det med at være et par år bagud før de kommer til dansk tv. I hvert fald før i tiden. Dette var en af kandidaterne.

25-07-2023

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive