• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Avisartikel

Spørgsmål

Jeg leder efter en avisartikel:
Henrik Cavling, Motor-fart
Har artiklen i bogudgaven, men er interesseret i at finde avisartiklen.
Mvh Helle Mors

Svar

Det er desværre en ret vanskelig sag du der har sat os på: Bogen "Nogle avisartikler" af Cavlin har ingen kildeangivelser, så vi ved ikke hvilken avis artiklen var i.

Og problemet med aviser ældre end 1990 er generelt at de ikke er digitaliseret og når de ikke er digitaliseret kan man ikke søge efter artikler i dem..

Statsbiblioteket er igang med at digitalisere kulturarven, hvilket inkluderer foreløbig 10 millioner avissider, men her er problemet at det kun er visse universitetsbiblioteker der har adgang til denne samling.
Her har du et link til statsbibliotekets avisdatabase, hvor du kan se der er 3 hits, men at der ikke er adgang til nogle af dem: http://www2.statsbiblioteket.dk/mediestream/avis/search/cavlin

Politiken er ved at digitalisere hele deres avisarkiv, og da Cavlin brugte den største del af sin karriere på Politiken er der en overvældende chance for at du kan finde artiklen i Politikens arkiv: Problemet er blot at du skal være abonnnement for at få adgang til det! - Hvis du ikke er abonnement, kan du kontakte avisen og spørge dem om du kan købe en kopi af artiklen!

13-08-2015

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive