• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Netlydbog - ingen adgang om natten

Spørgsmål

Hvorfor kan jeg ikke logge på Netlydbog.dk om natten?

Svar

Når du logger på netlydbog.dk eller andre af de databaser, som dit bibliotek giver dig adgang til, bruger du dit lånernummer/CPR-nummer og pinkode til dit lokale bibliotek. Så checker netlydbog.dk din identitet i dit lokale biblioteks database, før du bliver sluppet ind. For at denne login procedure kan gennemføres, skal der være "hul igennem" til dit lokale biblioteks database. Hvis der ikke kan opnås forbindelse, kan du ikke komme på netlydbog.

Om natten bliver de fleste bibliotekers edb-systemer lukket ned i et par timer for at der kan laves nødvendige opdateringer, sikkerhedskopiering og vedligeholdelse. Mens det sker, kan din identitet ikke checkes i bibliotekets base og du vil derfor ikke kunne komme på netlydbog.dk. Det vil typisk være i tidsrummet kl. 02.00 - 05.00, at det foregår. Du kan kontakte dit lokale bibliotek for at få nærmere oplyst, præcis hvornår de opdaterer deres database.

21-10-2013

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive