• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Roman, som har to rivaliserende forfattere som karakterer - bogforespørgsel

Spørgsmål

Hej med jer

Jeg sidder på Hald Hovedgaard – forfatter- og oversættercenter – og skriver på en bog om at skrive romaner.

Og jeg leder efter en roman, som har to rivaliserende forfattere som karakterer. Jeg mener, at Martin Amis har skrevet en roman, som omhandler det, men jeg har ikke kunne finde det. Mine forfatterkolleger herovre har også lagt hovederne i blød, men ingen af os, kan umiddelbart komme i tanke om en titel.

En enkelt har nævnt en fejde/brevveksling mellem Baggesen Og Oechlenschläger ...

Måske kan I hjælpe?

Svar

Bogen af Martin amis du henviser til, kan meget vel være romanen "Budskabet" (originaltitel "The Information") fra 1998. Roman omhandler en fyrreårig, falleret forfatter og hans forsøg på at hævde sig over for og hævne sig på sin jævnaldrende, succesrige rival. Bogen kan bestilles på bestilles på bibliotek.dk via dette link.

Angående den litterære fejde mellem Baggesen og Oehlenschläger, skriver Kristian Arentzen om denne i sit ottebindsværk "Baggesen og Oehlenschläger (1871-78)" som kan findes her. Denne fejde kan også læses om i kapitlet "Tylvtefejden" fra Dansk Litteraturs Historie, som udkom i fem bind i årene 2006-2009. 

Som bonus faldt jeg over dette indlæg i The Guardian af Benjamin Markovits fra 2007, hvor han skriver om nogle af de litterære rivaliseringer der har været gennem tiden. Artiklen kan tilgås via dette link. Her nævnes Martin Amis også, hvor hand venskab til forfatteren Saul Bellow beskrives. Markovits har i sine egne værker også berørt emnet litterære fejder, hvilket eksempelvis er en fremtrædende del af hans trilogi omhandlende Lord Byron. Den første bog i serien, "Imposture" fra 2007, kan findes på bibliotek.dk via dette link.

Jeg håber at det kunne hjælpe dig videre.

God dag :)

19-04-2022

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive