Tidligere svar

Bagindien og brahmalæren

Spørgsmål

Det har hjulpet mig meget med at finde ud af, hvad betegnelserne For- og Bagindien dækker over.

Men jeg tror vi taler forbi hinanden m.h.t stifteren af Brahmalæren. Den person jeg tænker på skulle have levet i det nordlige Forindien ca. 1800 år før Kristus. Men det kan jo så være, det det fortaber sig historien.

> Du har spurgt om:

> Jeg læser i en bog om en person, der for ca. 18oo år fK blev født i det nordlige Forindien. Senere læser jeg også om betegnelsen Bagindien. Jeg har forsøgt at finde ud af hvor meget af Indien, disse to navne dækker. Jeg har selv Politikkens Historiske Atlas, men der er ikke nævnt noget. Jeg har på mit lokale bibliotek i Greve lånt en del bøger om Indien, men der er det heller ikke defineret hvilke områder af Indien de to betegnelser dækker over.
Personen skulle være den egentlige grundlægger af Brahmalæren. Kunne du
også anbefale mig noget om denne lære, evt. noget der er skrevet af andre og som kan forklarer mig, hvori denne lære består og hvornår den er opstået.

Svar

Kender du hjemmesiden religion.dk?

Efter min mening, giver den pt. den absolut bedste gennemgang af de forskellige religioner.
Der er en mange sider om hinduismen under hovedsiden : http://www.religion.dk/laeromhinduisme

Se f.eks. siderne om: Hvad er hinduisme: http://www.religion.dk/artikel/248508:Hinduisme--Gudsopfattelse-i-hinduismen

- og herunder siden om den tidlige hinduismes opståen.
http://www.religion.dk/artikel/248528
Så vidt jeg kan se, drejer det sig ikke om en enkelt person, men det er folkestamme, der ifm. folkevandingerne kom til Indien og der grundlagde hinduismen længe før vor tidsregning.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive