Tidligere svar

lydbøger som mp3 filer

Spørgsmål

kan man på en eller anden måde låne lydbøger, eller købe dem via nettet til at tage ned på en i-pod mp3-filer?

Svar

Det er muligt at købe lydbøger, som man via en computer kan lægge over på en mp3 afspiller.
På Internet kan du bruge søgemaskinen www.google.dk og skrive "Lydbøger mp3", du vil så blive henvist til flere forlag der sælger sådanne lydbøger.
På bibliotekerne kan du også låne sådanne lydbøger

Fra siden www.bibliotek.dk kan du søge og bestille.
Du fremsøger titlerne ved at gå ind i avanceret søgning. Her står tilføj materialetype. Skriv lydbøger i boksen, herefter kan du vælge mp3 lydbøger.

Lydbøger klar til mp3-afspilleren
09. jan. 2006 11.02 Kultur
Først begyndte danskerne at købe musik på nettet til deres mp3-afspillere, så blev podcast populært, hvor man for eksempel kan hente sit yndlings radioprogram og høre det når man har tid.

Nu er turen kommet til lydbøger.

Gyldendal sælger Orla Frøsnapper og andre børneklassikere som lydfiler på nettet til børnenes mp3-afspiller.

Voksenbøger
I løbet af de næste måneder bliver danske bøger for voksne også til at købe som mp3 filer. Gyldendal vil starte med at tilbyde bøger af blandt andre Lise Nørgaard, Frederik Dessau og Søren Ryge, fordi de allerede er indtalt til biblioteksbrug.

Foreløbig er det kun via TDC's hjemmeside, bøgerne kan købes. TDC er dominerende på mp3-musik.

- Man kan tænke sig andre salgssteder: Bilka eller legetøjskæder, hvor man går ind på deres hjemmeside og købe bøgerne, siger Flemming Møldrup fra Gyldendal.

Det er planen, at bestsellere som Bjarne Reuters "Løgnhalsen fra Umbrien" og "Kongemordet" af Hanne Vibeke Holst vil udkomme som MP3-bøger, så snart de er blevet indtalt.

Udenlandsk skepsis
Derefter skal udenlandske forfattere overbevises om, at det er bedre at udkomme på filer til en billig penge, end at bøger bliver kopieret.

- Jeg ser det som en mentalitetsmæssig skepsis, som jeg tror, vil være forsvundet i løbet af det næste halve års tid, når man har set resultaterne med det, siger Flemming Møldrup.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive

Det er mandag og vi besvarer spørgsmål fra kl 8 til kl 22 - så lige nu holder vi fri.

Du er naturligvis velkommen til at sende os et spørgsmål. Så svarer vi, når vi er tilbage