• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Dansk sprogtræning til iransk læge

Spørgsmål

Dansk sprogtræning ved hjælp af samtidig lytte og læse - f. eks. dansk roman eller noveller i talesprogsstil og normal sværhed. Det er hjælp til iransk læge, som har svært ved flydende samtale på dansk.

Svar

En mulighed kunne være at vedkommende låner en eller flere romaner, der er tilgængelig i https://ereolen.dk/ - og så sidder og læser med i den fysiske bog, samtidig med at teksten læses højt i lydbogs-udgaven på ereolen.

Vedkommende kan downloade ereolen som app til en smartphone og få adgang via et låner-login udstedt af et folkebibliotek.

I forhold til letlæselige romaner, så er Helle Helles romaner ofte skrevet i et meget ligefremt sprog og med en masse dialog, der minder om almindeligt hverdagssprog. De fleste af hendes romaner er tilgængelige som lydbøger i eroelen. Og ellers er der også en række lydbøger til unge, der kunne være et alternativ, hvis det sproglige niveau skal være mere basalt. Det gode ved ereolen er, at man kan vælge hastighed på oplæsningen og derfor tilpasse hastigheden efter niveau, f.eks. et langsommere oplæsningstempo end normalt.

Herudover henviser jeg til denne liste hos Udlændinge- og Integrations-ministeriet, hvor der oplistes en række forslag til træning i dansk online: https://uim.dk/arbejdsomrader/danskundervisning-og-prover-for-udlaendinge/online-danskundervisning

Jeg håber at dette kan være en hjælp.

19-02-2021

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive