• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Betaling for brug af vaskemaskine

Spørgsmål

Hvor meget skal vores datter betale for at bruge vaskemaskinen og hvor meget til El. Hun er 21 år.

Svar

Der findes ikke nogen decideret liste over, hvad voksne børn kan/skal betale for at bo hjemme. Det er tit noget, man kan blive enige om i fællesskab og måske også basere på, hvor mange penge barnet har til rådighed hver måned.

Mette Reismann, som man bl.a. kender fra Luksusfælden på TV3, har skrevet følgende råd angående emnet:
http://www.bolius.dk/alt-om/boliglaan-og-oekonomi/artikel/skal-dit-barn-betale-for-at-bo-hjemme/

Det jeg har kunnet læse mig frem til rundt omkring på nettet er, at mange sætter huslejen til at være 25% af barnets månedtlige rådighedsbeløb. Det dækker så alt, såsom el, mad, vask af tøj osv.

Skal hun kun betale for de ting, du specifikt nævner, kunne en løsning være, at tage jeres elregning og dividere beløbet med antallet af folk i husstanden. Hvis i for eksempel er 4 i hustanden, så kan hun betale en fjerdedel af det, der bliver betalt til el-selskabet. Med hensyn til udgiften til vaskemaskinen, så findes der heller ikke nogen konkrete tal for det. Men jeg kan sige, at mine, venners og kollegaers erfaringer er, at i lejeboliger med fælles vaskefaciliteter, er udgiften tit mellem 5 og 10 kr pr vask.

01-03-2013

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive