• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Projektopgave - psykisk vold hos børn og unge

Spørgsmål

Hej

Jeg vil høre om i kender nogle som ved noget om psykisk vold hos børn og unge.

Jeg skal bruge det i forbindelse med projektopgave.

Svar

Det var et spændende emne. "Psykisk vold" kan optræde i mange situationer, og derfor er der også flere indgange til fagpersoner, der ved noget om emnet. 

Fagpersonerne vil ofte være enten forskere - eller medarbejdere ansat i organisationer med "psykisk vold mod unge" som en del af deres forsknings- eller arbejdsområde. 

Jeg har fundet nogle links til organisationer, som beskæftiger sig med emnet på forskellig vis, og som du sandsynligvis med held kan kontakte direkte for yderligere information. 

  1. Videnscenter for Psykotraumatologi har et forskningsområde om vold, herunder psykisk vold. 
  2. Videnscenteret Lev Uden Vold er både et videncenter og et formidlingscenter, som du kan kontakte for at få person- og litteraturreferencer. 
  3. Det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd (VIVE) har udgivet en central rapport "Psykisk vold mod børn i hjemmet" i 2021.
    Rapporten har en omfattende litteraturliste der kan bruges som indgang til at finde ressourcepersoner, lige som forfatterne til rapporten muligvis kan kontaktes direkte eller gennem VIVE
  4. Mødrehjælpen er en del af webstedet erduokay.dk, der også har et fokus på psykisk vold i hjemmet. Det kunne være et godt sted at kontakte i forhold til fagpersoner med kontakt til børn, unge og familier. 
  5. Børns Vilkår udgiver rapporten "Svigt af børn i Danmark" (linket er til 2021 udgaven). Det er en organisation, der har fulgt området i lang tid bredt forstået, så de vil sandsynligvis også kunne hjælpe med viden. 

Håber svaret giver dig nok til at komme videre med projektopgaven og finde nogle personer, der ved noget om emnet. Du er meget velkommen til at vende tilbage senere i projektopgaveforløbet. 

08-03-2023

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive