Tidligere svar

Forældre og børn i Danmark i 1950'erne

Spørgsmål

Jeg går på Hf, og skal i gang med at skrive et eksamensprojekt i historie og samfundsfag. Mit emne er "Forældre og børn i Danmark fra ca. 1950"erne indtil nu". Det er et meget bredt emne. Så derfor vil jeg gerne have hjælp til at finde en problemformulering til emnet.

Svar

Det, du har brug for er nok mere hjælp til at afgrænse - jeg gætter på at det ville hjælpe, hvis du så på periode og emnet med et 'flyverblik' - og ad denne vej lade dig inspirere til at målrette emnet.

Link fx til DR Skole. DR Skole er et undervisningssite, der er lavet for gymnasiet. Her bliver mange temaer introduceret (og hvis din skole har abonnement, kan du endda se eksempler på opgaver osv.)
Under temaet 'historie' http://www.dr.dk/skole/historie/tema/default.asp
kan du finde flere emner, der kan inspirere dig til en vinkel:
I temaet '100 års barndom' kan du vælge et årti (op til 1990)
I temaet '1950'erne' kan du læse om alt muligt - også om barne- og voksenliv - under visse af under-emnerne, fx. i 'hjem og arbejde' eller 'omsorg og helse'

En anden online mulighed er at linke til Studienet.dk http://www.studienet.dk - her kan du lade dig inspirere af andre gymnasieelevers opgaver og vinkler. Der er flere om børn, voksne og familieliv.
HUSK AT DIN LÆRER OGSÅ ER PÅ STUDIENET - hvis du er ved at lade dig lokke til at skrive af. Plagiat - dvs afskrivning - er dokumentfalsk, ikke så godt til en eksamensopgave.

Sidst men ikke mindst kan du linke op til http://bibliotek.dk - her kan du søge i alle biblioteker på én gang (og bestille det hjem)
Hvis du fx skriver 'familieliv historie' i emnefeltet, får du blandt meget andet mulighed for at låne denne cd-rom:

Familiebilleder : en interaktiv historie om familiens vilkår fra år 1900 til 2000
Emne: familieliv ; familier ; historie ; Danmark ; 1900-1999
En dansk familie og den udvikling, der sker i familien igennem et århundrede, beskrevet ud fra temaerne: drømme og idealer, skole, arbejde, fritid, mad og bolig
CD-ROM: Skoleforlaget, samt eksp. DBC medier, 2002

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive