Tidligere svar

Forfatter til novelle

Spørgsmål

Hej

Jeg skal aflevere min mundtlig dansk synopsis i morgen. Pludselig bliver jeg i tvivl om hvem forfatteren til mit prøveoplæg er. Jeg har valgt en novelle som hedder 'Den perfekte bror'. På teksten jeg fandt på http://dansk.gyldendal.dk/en/Indgange/Bibliotek.aspx står forfatteren som Niles Helberg. Når jeg derimod googler novellen hedder forfatteren Jørgen Pagh. Kan du hjælpe mig med at finde ud af hvem der egentlig har skrevet novellen?
 

Svar

Hej

Når jeg foretager en søgning i google på forfatteren opdager jeg samme problem som dig: At Jørgen Pagh skulle være forfatter til "Den perfekte bror". Heldigvis er novellesamlingen tilgængelig på Etisk Råds hjemmeside (link), hvori det fremgår at Niels Helberg er forfatteren til "Den perfekte bror" udgivet i novellesamlingen "Når livet begynder" (1990) - Gyldendals oplysninger om forfatteren må derfor være korrekt: Niels Helberg er forfatteren. 

 

06-06-2019

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive