• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Børnebog om diversitet

Spørgsmål

Vi skal bruge en børnebog, der handler om diversitet / mangfoldighed / forskellighed. Moralen skal være, at det er okay, at vi alle sammen er forskellige.

Vi forestiller os, at den helst skal kunne læses på 10-15 min eller en del af bogen i hvert fald. Vores plan er nemlig, at børnene skal tegne, mens de hører historien. Derfor må den også gerne være kreativ og meget billedskabende.

Bogen skal bruges til børn i alderen 5-10 år.

Svar

Özlem Cekic har skrevet en fin letlæsningsserie om pigen Ayse, som nok vil kunne bruges på tværs af jeres aldersgrupper: https://ereolengo.dk/ting/object/870970-basis%3A51794486. Bøgerne kan selvfølgelig også findes fysisk, hvis jeres lokale bibliotek giver mulighed for at reservere bøger her i coronatiden.

Billedbogen "Bare numser" af Annika Leone, https://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A47498694, er en skæg bog om at se forskellige mennesker i omklædningsrummet i svømmehallen.

Ballerup Bibliotek har lavet desuden en god bogliste "Hudfarve kommer i mange forskellige farver", https://bib.ballerup.dk/nyheder/inspiration-boern-unge/hudfarve-kommer-i-mange-forskellige-farver-ogsaa-i-boerneboegerne og Københavns Biblioteker en liste om LGBTQ+ bøger i børnehøjde: https://bibliotek.kk.dk/nyheder/anbefaling/lgbtq-litteratur-i-boernehoejde. Der vil I kunne finde mere inspiration og måske lige denvinkel, som I gerne vil belyse.

God læselyst!

09-02-2021

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive