• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Læs af tidsskriftartikler?

Spørgsmål

Hvordan kan jeg læse tidsskriftartiklerne? :)

Svar

Nu stiller du et meget generelt spørgsmål, så mit svar må blive meget bredt for at dække hvad du evt. mener!

Du kan bestille artikler fundet på bibliotek.dk nøjagtigt som du bestiller alt andet materiale og i de fleste tilfælde vil du nogle dage senere få at vide at der ligger en kopi til dig på det lokale bibliotek. Og ofte kan du beholde denne artikel!

Men dit bibliotek har også andre tilbud når det drejer sig om artikler: For det første kan du via bibliotekets tilgang til Infomedia få adgang til alverdens danske aviser siden 1990 som du enten kan læse online eller få printet ud.

Men hvis det er udenlandske artikler du er interesseret i, har de fleste biblioteker en indgang til et utal af udenlandske aviser kaldet PressReader som også ligefrem findes som en app du kan installere på din tablet.

Og hvis det er gamle lokalaviser ligger de fleste biblioteker inde med aviser fra 1850 og opefter.

Men hvis det nærmere er artikler i farverige magaziner du mener, skal du have fat i RBdigital som også er en tjeneste bibliotekerne udbyder, hvor du har adgang til tidskrifter fra danmark og en række andre lande. Du kan se en liste over tidsskrifterne her:
https://centralbibliotek.dk/sites/default/files/dokumenter/alfabetisk%20liste%20januar%2017.pdf

Se dem alle har:
https://www.esbjergbibliotek.dk/netmedier/netbaser

19-10-2017

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive