Tidligere svar

Engelsk traumelitteratur til SRP

Spørgsmål

Hej :)

Jeg skal snart have valgt værker i fagene dansk og engelsk i forbindelse med min kommende SRP-opgave. Jeg har ikke en fast problemformulering endnu, men jeg har tænkt mig at skrive om traumelitteratur og mere specifikt hvordan litteratur kan bruges til at bearbejde sorg. Det må derfor også meget gerne være autofiktion, dog er dette ikke et krav. I dansk har jeg valgt "Ind i en stjerne" af Puk Qvortrup, men jeg mangler fortsat et engelsk værk. Jeg tænker umiddelbart, at noget lyrik/poesi kunne være interessant - men hvilket? Jeg håber, at I kan hjælpe. På forhånd mange tak!

Mvh. Frederikke

Svar

Hej Frederikke

Spændende emne, du har valgt! Jeg kender ikke Qvortrups bog, men har læst Naja Marie Aidts bog om sønnen Carls tragiske død, den er virkelig god.

En franskmand, Antoine Leiris, skrev i 2015 en bog om at miste sin kone i et terroristangreb, "You will not have my hate". Han beskriver sin kamp for at leve videre med en hverdag for sin søn og sig selv. Bogen er på 129 sider.

Forfatteren C. S. Lewis (ham med Narnia-trilogien) skrev i 1960`erne en bog om at miste sin hustru, "A Grief Observed" ("Sorgens dagbog") og hvordan han som kristen kom gennem  sorgen og depressionen. Bogen er på 109 sider. Den er lige blevet nyudgivet.

Endelig har Det Kgl. Bibliotek en bog af en Pooky Knightsmith: "Using poetry to promote talking and healing". Den kunne du evt. også prøve at kigge i.

Jeg håber du kan bruge ideerne, ellers må du vende tilbage!

Pøj, pøj.

12-01-2021

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive