• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

hvor bor ræven om vinteren

Spørgsmål

hvor bor ræven om vinteren

Svar

Hej

Tak for dit spørgsmål. Via undervisningshjemmesiden http://www.skoven-i-skolen.dk/default.asp?m=18&a=242 kan man læse følgende:

"De større pattedyr som hjorte, ræv og grævling er nødt til at blive her. Når det bliver koldt, udvikler de en tyk vinterpels der beskytter mod kulden. De sørger også for at bruge så lidt energi som muligt, ved at hvile meget og bevæge sig så lidt som muligt. Hjortene lever af græs, bark og knopper. De søger tæt sammen, og luner sig hos hinanden i flokken. Ræven bor i sin rævegrav. Den lever af mus, egern og fugle om vinteren – men støder den på et insekt eller et andet lillebitte dyr, så spiser den også det. Grævlingen sover vintersøvn i sin hule næsten hele vinteren. Den spiser sig tyk og rund om efteråret – og kan tære på sit fedtlag hele vinteren"

Her på denne side vil du også kunne læse om hvordan ræven klarer sig om vinteren

http://www.lillevildmosen.dk/Emneoversigt/Skovene/Rovdyr/InfoRev.htm :

"Og ræven lå under birke rod bort ved lyngen - skriver digteren Bjørnstjerne Bjørnson. Sagen er at ræven aldrig tager sit dagslange hvil i en af sine huler, den skjuler sig usynligt i skov og krat. Kun af og til om vinteren lægger den sig en stund i sin hule, og sikkert kun for at gøre krav på den. Hulen bruges ikke engang som ly i dårligt vejr, for ofte ser man ræven sove midt i regnen, sammenrullet ved en sten eller en træstub, og af og til endda lige foran sin hule. Selv i sneen sover den godt, beskyttet af sin tykke vinterpels".
Er du interesseret i flere bøger om ræve, så kontakt gerne dit bibliotek.

Her er et par forslag til yderligere læsning:
58.95 Jørgensen, Bent (f. 1933-09-19) Den ny bog om ræven / Bent Jørgensen. - Kbh. : Naturens Verden : på Rhodos, 1996. - 101 sider : ill. i farver

58.95 Pagh, Sussie Ræven / Sussie Pagh ; tegninger: Jeanet Brouer. - Århus : Naturhistorisk Museum, 1996. - 31 sider : ill. (nogle i farver). - (Natur og museum ; 35. årgang, nr. 1 (marts 1996))

30-01-2014

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive