Tidligere svar

Artikel fremfinding

Spørgsmål

Finde gamle artikler om en person. : Utifrån Avis kronik indeks (som finns på Kungliga Biblioteket i Stockholm) avis har jag förtecknat de recensioner hans böcker fick i Danmark till och med 1978 och noterat recenserad bok, författarens namn, tidning och datum. Hur går jag vidare? Jag har förstått att jag ska nyttja Dansk anmeldelse indeks som tar upp förtecknar anmälningar för perioden 1979-1990 och Anmeldelsebasen som tar upp anmälningar från och med året 1988. Men hur kan jag få fram uppgifterna i dessa. Är de tillgängliga i bokform? Är de tillgängliga digitalt?

Jag har också en annan fråga. Vi vill också förtecknas de nekrologer som skrevs i de stora danska tidningarna när Sven Delblanc dog den 16 december 1992.Var skall jag söka dessa uppgifter?

Svar

Vedr. Dansk Anmeldelsesindeks 1979-1990
(I danbib/bibliotek.dk er der henvisninger til anmeldelser af bøger, film, musik, teater og udstillinger fra cirka 20 aviser og godt 600 tidsskrifter, indekseret til Dansk Anmeldelsesindeks 1979-1990 (mikrofiche). Posterne er dannet via maskinel retrokonvertering.)

Der kan søges i bibliotek.dk således: Vælg artikelfanen foroven. - Marker sprog og materialetype - Skriv sven delblanc i feltet "Artiklens emne". Der kommer 13 hits som du kan indsnævre yderligere via menu til venstre

Vedr. Anmeldelsesbasen ligger de som Links i Infomedia fra artikel- og anmeldelsesposter i Danbib - måske har Kungliga Biblioteket et abonnement til Infomedia?

(DBC har indgået en aftale med Infomedia as der betyder, at man kan komme fra poster i DanBib direkte til den fulde tekst på anmeldelser og artikler i Infomedia. Man kan få adgang til at se disse links til Infomedia i posterne i DanBib ved at tegne abonnement hos DBC. Man skal i forvejen være abonnent med publikumsadgang på Infomedia for at kunne tegne abonnementet hos DBC.
Der tages forbehold for fuld dækning, især i de perioder, hvor Infomedia links er maskinelt tilførte).

Her vil man også finde nekrologerne.
Når jeg søger Sven Delblanc i Infomedia får jeg får jeg 2488 kilder. Jeg brugte ekspertsøgning fanen, valgte alle år og Landsdækkende dagblade. Du kan også sortere på artikelstørrelse.

I bibliotek.dk findes også:
Artikler i bogform 1951-1970
I DanBib/bibliotek.dk er der henvisninger til indeksering af samleværker, Artikler i bogform 1951-1970, der registrerer faglige artikler i et bredt udvalg af danske bøger. Posterne er dannet via maskinel retrokonvertering.

Artikler i bøger 1981-1989
I DanBib/bibliotek.dk er der henvisninger til indeksering af samleværker, Artikler i bøger 1981-1989, der registrerer faglige artikler i et bredt udvalg af danske bøger. Posterne er dannet via maskinel retrokonvertering.

11-02-2016

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive