• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

SRO som har emnet "Kryptering - RSA-kryptering"

Spørgsmål

Hej,

Jeg skal til at skrive min SRO som har emnet "Kryptering - RSA-kryptering". Jeg vil derfor høre dig/jer om i kender noget litteratur, der fortæller noget om hvad Kryptering er (og hvad RSA-kryptering er), men ligeledes bøger der handler om talteori (fx i forhold til primtal), da jeg skal skrive min SRO i Matematik og infomatik. Det ville også være interresant med noget der fortæller om, hvor og hvorfor kryptering bruges, så det hele ikke bare er teori, men også bliver bundet op på vores verden og hverdag.

Mange tak på forhånd, hilsen Pieter

Svar

Gennem dit folkebibliotek har du adgang til "Gale in Context: Science": https://biblioteket.sonderborg.dk/e-materialer/gale-context-science-tidligere-science-context. Det er en engelsksproget database, hvor du kan finde artikler om naturvidenskabelige emner. Der har jeg fundet bl.a. fundet leksikonopslag med definition af kryptering og forskningsartikler om RSA-kryptering. Du kender dit emne bedre, så du kan sikkert komme på flere emneord at søge videre med.

Du kan måske også hente hjælp på faktalink.dk via biblioteket: https://biblioteket.sonderborg.dk/e-materialer/faktalink. Der har jeg fundet forskellige artikler, der kunne være relevante: https://faktalink.dk/soeg?s=kryptering. 

Du kan også hente reserverede bøger på dit lokale bibliotek: kortlink.dk/sonderborg/2abfa. Du kan altså søge på bøger om talteori og vælge den, der bedst passer til dit emne f.eks. "Algebra og talteori" af Johan P. Hansen.

Hvis du ikke allerede er bruger på biblioteket, kan du oprette dig via NemId: https://biblioteket.sonderborg.dk/registration. 

Gennem din uddannelsesinstitution har du givetvis adgang til Infomedia Mediearkiv, https://biblioteket.sonderborg.dk/e-materialer/infomedia-mediearkiv, hvor du kan finde aktuelle avisartikler om emnet.

Videnskab.dk formidler også aktuel viden om forskning bl.a. om kryptering: https://videnskab.dk/s?query=kryptering&sort_by=search_api_relevance&sort_order=DESC.

God arbejdslyst. 

29-01-2021

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive