• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

'anglicismer i dansk'

Spørgsmål

Jeg skal skrive universitetsprojekt i sprog om emnet 'anglicismer i dansk'. Jeg vil sandsynligvis berøre aspekter som domænetab, sprogudvikling og sprogholdninger. Indtil videre har jeg bestilt bøger af hhv. Pia Jarvad, Jørn Lund og Bent Preisler, men kan I anbefale andre 'vægtige personligheder' på området? Eller nye publikationer/værker om emnet?

Derudover er jeg engang under et Sverige-ophold stødt på bogen 'Svenska som andraspråk og andra språk' af Birgitta Hene (1997, Göteborg Universitet). Er det muligt at låne den på enten dansk eller svensk fra et bibliotek i Danmark? En søgning på bibliotek.dk gav mig nemlig ikke noget resultat.

På forhånd tak. :-)

Svar

Jeg har spurgt Statsbliotekets fagreferent for Linkvistik, som svarer :

Med de navne, du nævner, er du nok på rette spor. Hvis du søger i vores (Statsbibliotekets) katalog på:

dansk* engelsk* sprog*

så kommer nok de væsentlige bøger (mest på dansk) frem. I bibliotek.dk kunne jeg finde en del artikler om emnet (selvom du siger at du ingen success havde). Prøv

emne=anglicismer dansk

De 5 hits ser relevante ud. I stedet for "anglicismer" kan du også bruge en form for "engelsk*" eller "engelsk sprog", da de i vores sammenhæng er synonymer. Du får flere hits hvis du laver en fritekstsøgning i stedet for en emnesøgning.

Jeg tror i det hele taget at du kommer langt hvis du udnytter litteraturlister i de bøger, du allerede har bestilt. De er nye, og så har du gode chancer for at få fat i nyere litteratur på en nem måde.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive