Tidligere svar

Profeten som en politisk person

Spørgsmål

Jeg skal snart til at skrive SSO, og i den forbindelse vil jeg gerne spørge om I har noget om Profeten Muhammed som en handelsmand. Jeg skal ikke skrive om ham, som en religiøs person, men som en person der fik gang i økonomien og handlen. Min opgave skal også handle om profeten som en politisk person.

Svar

Muhammed var umyndig da hans forældre døde og derfor fik han i overensstemmelse med datidens arabiske sædvane ikke arv efter dem. Heraf fulgte at han ikke havde nogen kapital og måtte arbejde for sin onkel, som handelsmand. Han blev som 25 årig ansat af en rig enke, der efter en handelsrejse han havde haft til Syrien, giftede sig med ham. Efter at have giftet sig lader han ikke til at have beskæftiget sig meget med handel.

Her er en adresse:
http://www.al-islam.org/biographies/khadija.htm

Jeg vil foreslå, at du går på biblioteket og låner nogle biografier om Muhammed. Du bør nok også kigge i Koranen. Han havde meninger om renter af gæld.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive