Tidligere svar

Plantenøgle

Spørgsmål

Jeg søger et andet ord for leksikon. Altså et leksikon kun for planter. Det var indrettet på en bestemt måde. Jeg kan ikke huske rækkefølgen, men det var en række spørgsmål man skulle besvarer. Og på den måde indkredsede man så den plante man ville bestemme.Eks. er det en pælerod eller trævlerod er bladene bredbladet, smalbladet, fligede, pileformede etc. Til sidst vidste man så om det var en gulerod eller en vejbred man havde for sig. Var det blomster skulle man tælle kronblade, bæreblade, støvdragere og jeg ved ikke hvad, men det virkede. Det er navnet på en sådan en "botaniknøgle" jeg søger.

Svar

Mit bedste bud er "bestemmelsesnøgle" eller "bestemmelsesregister". Du kan bl. a. finde det i "Danmarks vilde planter" af Skytte Christiansen, bd. 3 bagest.
Der er også en i Politikens "Flora i farver". Begge nøgler er opdelt i afsnit af typen: "Planter med hvide blomster", "Planter med røde blomster" etc. hvorfra man så kan gå videre til beskrivelserne og afbildningerne.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive