Tidligere svar

Grevens Fejde

Spørgsmål

Hej

Jeg er en pige på 12 år, og jeg er igang med at skrive en vigtig opgave om Grevens Fejde.

Jeg har et par spørgsmål, til mit emne, som jeg håber meget på at du vil hjælpe mig med at svare på, for jeg kan ikke finde svar andre steder.

1. Hvad kete der af store begivenheder i københavn under borgerkrigen ?

2. Hvordan blev mennesker som intet havde med krigen at gøre involveret i krigen, og hvad betød det for deres hverdag ? ?

3.hvilke landsdele blev hårdest ramt - og hvordan ?

4. hvad skete der sådan helt nøjagtigt efter krigen ?

Håber meget at du kan hjælpe mig !

ps. hvis du har noget som du syndtes ville være interesandt at vide for mig i forbindelse med min opgave, så må du meget gerne skrive dem !

Svar

Her er et par hjemmesider, der fortæller lidt om Grevens Fejde:
http://www.danskekonger.dk/biografi/andre/grevefejde.html
http://da.wikipedia.org/wiki/Grevens_fejde

Disse sider fortæller noget om det, du ønsker at vide, nemlig, at København blev besat af grev Christoffer sammen med hele Østdanmark. Da Peder Skram havde banet vejen for, at Kongens Christian 3.s kunne gå i land på Sjælland, belejrede Chr.3 og Peder Skram København fra 24. juli 1535 til juli 1536.
Der gik altså 1 år, hvor der ikke kunne komme nye varer og forsyninger ind i byen. Det gik hårdt ud over Københavns befolkning, hvadenten de havde taget stilling til borgerkrigen eller ej.
Det var meget almindeligt, at hære plyndrede og selv tog, hvad de mente de havde brug for, i de landsdele, de drog igennem. Så det er nok gået hårdt til med 3 forskellige hære rundt om i landet foruden den svenske hær i Skåne.
Til Spørgsmål 4: Prøv at læse det sidste afsnit om de katolske biskopper grundigt.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive