• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

novelle om mælk

Spørgsmål

Hej! Vi er ved at lave AT-projekt om mad og identitet og leder i den forbindelse efter noget litteratur gerne en novelle, der omhandler mælk? Andre noveller hvor mad er en identitetsmarkør og spiller en central rolle, kan også bruges.

Mvh. Marie og Cathrine

Svar

Den danske forfatter Simon Fruelund har faktisk lavet en hel novellesamling, der hedder Mælk! Det er en af novellerne i samlingen, der bærer titlen. Desuden har Georg Metz skrevet en novellesamling, 'Den nye folkets tid' - som indeholder en novelle, med titlen 'Spildt mælk'. Jeg kan desværre ikke selv se bogen herfra hvor jeg sidder, så måske - måske ikke kan den bruges.
Men derudover har Jan Sonnergaard lavet en novellesamling med titlen: 'Otte opbyggelige fortællinger om kærlighed og mad og fremmede byer', her skulle der helt sikkert være noget i kan bruge!
Og ellers er der selvfølgelig mad-klassikeren over dem alle, Karen Blixens 'Babettes gæstebud' hvor det vrimler med mad!

Rigtig god fornøjelse med et spændende emne! :)

26-02-2014

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive