• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

SRP emnevalg

Spørgsmål

Hejsa. Jeg er på bar bund og har brug for hjælp til martriale til srp. Skal nok skrive i engelsk og psykologi og jeg vil gerne skrive om noget i retning af identitetsdannelse, omsorgssvigt, stræben efter glæde i livet eller ungdommen og sociale mediers konsekvenser. Nogle ideer til engelske film/dokumentarer eller andet som jeg kan bruge??

Svar

Jeg tænker at et oplagt bud kunne være at arbejde med udvalgte afsnit af TV-serien Normal People, der tidligere er blevet vist på DR og også ligger på HBO. Den bygger på Sally Rooneys roman af samme navn, så dét kunne måske også give mulighed for at inddrage romanen i opgaven og så se på, hvilke forskelle der er i skildringen af hovedpersonenes psykiske problemer mellem serie og bog.

https://en.wikipedia.org/wiki/Normal_People_(TV_series)

Et andet bud kunne være Netflix dokumentaren the Social Dilemma fra 2020: https://youtu.be/uaaC57tcci0

Lidt i samme boldgade er der dette lange dokumentar-indslag fra amerikanske PBS: https://youtu.be/JqamKb7gTWY

Måske kan denne kortfilm bruges? https://vimeo.com/97115097

I øvrigt er dette opslag hos Faktalink sikkert interessant for dig: https://faktalink.dk/titelliste/unge-og-sociale-medier

Det var lige, hvad jeg kunne finde på stående fod. Håber noget af det kan bruges. Held og lykke med opgaven & god weekend.

 

 

 

07-01-2022

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive