• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Bandekriminalitet

Spørgsmål

Hvorfor er der så stor en tilvækst til banderne, selvom folk godt ved at de skal udføre grov kriminalitet for at blive en del af banden?

Hvorfor er bandekriminalitet større i USA end i Danmark, og i hvilke lande er det værst?

Hvordan har politikerne med bandekriminalitet i Danmark, og hvordan prøver de at stoppe det?

Svar

Du har mange spørgsmål som du kan finde svar på ved at læse mere i disse tekster og se på disse statistikker. Men vær også opmærksom på at teorierne om bandernes opståen, trivsel og bekæmpelse til dels afhænger af (social)politisk observans.

Vær opmærksom på at de bøger der står o gr. 30.1...... har en social vinkel, mens de bøger der stå i gr. 34.3.... mere beskriver de kriminelle aspekter

Denne on-line artikel får du adgang til via dit lokale bibliotek. De kan printe den ud til dig

Adgangsmåde: Internet http://www.faktalink.dk/faktalink/titelliste/bada>. Betaling eller password kræves for adgang til artiklen.
Konflikten mellem rockergrupper og de nyere bander, der ofte benævnes indvandrerbander og forsøg på at indkredse årsagerne til "bandekrigen"

Danske bøger:
Bandekrig : blodbrødre & håndlangere / forfattere: Sune Fischer, Johnny Frederiksen, Michael Holbek Jensen. - 1. udgave. - Kbh. : Ekstra Bladet, 2010.
En samlet historie om bandekrigen mellem rockere og indvandrerbander i Danmark siden 2008

34.31 Viden om vold.: rapport fra Voldssekretariatets konference "Voldens ansigter - børn, unge og vold" / redigeret af Voldssekretariatet ; illustrationer: Nils Sloth. - 1. udgave. - Kbh. : Voldssekretariatet, 1999.
Indhold: Niels Frid-Nielsen: Vold som hverdag. Gideon Zlotnik: Vold og mishandling af børn i familien og konsekvenserne for barnet. Danny Abergel: Unges vold mod unge, alkoholkultur, værtshusliv, diskoteker, bander og brug af våben.

Den hårde kerne: om bander og kriminelle grupper af unge / Per Straarup Søndergaard. - Århus : CDR, 1999
Om kriminelle unge danske og etniske grupper, der har skabt utryghed med bandekrig, overfald og hærværk i en række byer i Danmark. Interviews med de unge, politiet og behandlingssystemet, der forsøger at få de unge på ret køl igen

30.13 Stones, Rosemary Bander og mobning.: en debatbog for unge om chikane / Rosemary Stones ; oversættelse: Kristian Hansen ; illustrationer: ... Pauline Cutler ... [et al.]. - Frederiksberg : Bogfabrikken Fakta, 1999. - 62s.
Om verbale og fysiske overgreb, psykisk terror, årsager til og omfang af mobning, skolens forhold til mobning, deltagelse i bander og bandeadfærd, hjælp til den mobbede samt historisk overblik over emnet.

30.1664 Andersen, Ulla Rose Bandeland?.- [Nyt oplag]. - Aarhus : CDR Forlag, 1997.
Gennem beretninger med nuværende og tidligere bandemedlemmer, skoleledere, pædagoger og politifolk fortrinsvis fra Los Angeles og omegn, gives et bud på hvilke faktorer i et samfund, der giver grobund til bandedannelse, og der trækkes paralleller til danske forhol

Engelske titler:
34.38 Johnstone, Michael Gangland : a global history of gang war, gangsters and criminal culture

30.1664 Landre, Rick Gangs : a handbook for community awareness. - Facts on File, 1997

Andre links:'

http://vores-unge.dk/?p=439

Partiernes holdning til straf og kriminel lavalder:
http://www.ft.dk/Demokrati/Partier/partiernesPolitik/detMenerPartierneOm/Retsvaesen%20og%20domstole/...

http://www.ft.dk/Demokrati/Partier/partiernesPolitik/detMenerPartierneOm/Retsvaesen%20og%20domstole/...

Hvis dit bibliotek har fjernadgang til databasen : Global issues in context - den er superfin. Du kan søge på gangs - og derefter indsnævre søgningen i menuen i venstre side
Jeg sender dit et par artikler fra den under alle omstændigheder

USA har statistikker:
http://bjs.ojp.usdoj.gov/index.cfm?ty=pbdetail&iid=2210

Se tidl. svar på biblioteksvagten:
http://www.biblioteksvagten.dk/svar.asp?qaid=26164

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive