Tidligere svar

Forkortelser i skrifttyper

Spørgsmål

Hej Biblioteksvagten.
Jeg ynder at skrive meget, specielt i Word, hvor bl. a. valget af en speciel eller sjov skrifttype, er en vigtig del af forberedelserne. Men jeg har aldrig rigtigt helt ku' forstå, hva' de mange forkortelser, der indgår i div. skrifttyper, i realiteten står/er forkortelser af.

Jeg har tidligere søgt både på nettet - hhv. Google og Wikipedia - og sågar også ringet til jeres hotline, men jeg har ikke rigtigt få noget fyldestgørende svar er og nu i nogen af tilfældende.

Så ka' i fortælle mig, hva' fx "ITC", "MT", "SF", "MD", "BD", "BT", "DB", "FLF", "MF", "jL", "SSi", "CTT", "TSO", "LL", "NF", "Ssk", "LSF", "XBdCn", "SW", "ATT", "WF","pk", "BB", "(Sec)", "AL", "GD", "LT", "MS" "Ex", "IT", "MN", "SG", "TT", "CTT", "BB", "FB", "BE", "BN", "UPC" "(BRK)", "CBX","DFK", "SB", "DS", "DBL", "FFX", "FS", "GE", "HP", "PSG", "Std", "JI", "JLR", "UI", "OT", "KR", "BBQ", "LMS", "LiU", "HKSCS", "MV", "NS", "OCR A", "PEZ", "NFI", "BV", "PM", "ExtB", "PR", "SC", "Tw", "Dm" og "Ult", blot for at nævne dem, jeg har i min righoldige skrifttypesamling på min computer lige p.t.

Jeg vil godt ha' at vide, hva' alle forkortelserne helt præcis står for, og hva' det betyder, når en given skrifttype har den pågældende betegnelse. Jeg ved godt det er noget af en opgave for jer, men prøve at finde ud af det alligevel med jeres udvidedede kontaklter.

Jeg har brug for begge typer oplysninger ovenfor og adresserne på alle de site, hvor oplysningerne står på uanset antal og evt. sprog - dog helst dansk eller alternativt engelsk. Selvom det nok vil ta' lidt tid at finde alle de oplysninger, så håber jeg på et svar fra jer så hurtigt som muligt, som altid. Held og lykke og på forhånd tak.

Svar

Jeg har fundet en del interessante sider ved at søge åbent efter 'fonts' i kombination med 'abbreviations'.
Her følger en liste over de mest interessante steder:

Abbreviations in Font Names Explained!
http://blog.extensis.com/fonts/abbreviations-font-names.php

What do all of these abbreviations mean?
http://help.fontshop.com/entries/204834-what-do-all-of-these-abbreviations-mean

Typographer’s Glossary
http://www.fontshop.com/glossary.php

Jürgen Siebert's Periodic Table of Font Elements
http://www.flickr.com/photos/fontshop/4134128747/

Type Foundry Abbreviations in Fonts: Prefix and Suffix Identification
http://desktoppub.about.com/od/typefoundries/a/Type-Foundry-Abbreviations-In-Fonts.htm

Font Suppliers Abbreviation List
http://bowfinprintworks.com/ListPages/SupplierCodes.html

Typeface abbreviation for fonts
http://www.tug.org/fontname/html/Typefaces.html

Håber du kan bruge dette til en start - og måske også til at komme videre med. Ellers er du meget velkommen til at vende tilbage os!

24-02-2013

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive