Tidligere svar

Alzheimers sygdom og dennes påvirkning på pårørende

Spørgsmål
Hej biblioteksvagten. Jeg går i 3.g og skal derfor snart skrive SRP opgave. Jeg vil gerne skrive om Alzheimers sygdom og dennes påvirkning på pårørende. Har i nogle fiktionsbøger eller film om personer med Alzheimers?
Svar

Det lyder som et supergodt og stadig mere og mere aktuelt emne - desværre. Der findes faktisk rigtig mange gode titler på både romaner og film med demens, også Alzheimers, som emne. Jeg har lavet en søgning på bibliotek.dk med "alzheimers sygdom" som søgeord, og så har jeg sorteret via filtrene i venstre side, sådan at det er skønlitteratur og film, som vises. Prøv at se om ikke der er nogle titler, der fænger. Du kan bestille både film og bøger hjem til din egen hjemkommunes bibliotek, eller på et hvilket som helst folkebibliotek i grunden, hvor du ønsker at hente det bestilte materiale. Du skal bare være oprettet som låner på et folkebibliotek først. På bibliotek.dk, som er alle landets bibliotekers samlede database, er det en god idé også at oprtette dig som bruger som en start og så være logget ind, når du bestiller. Så går det meget hurtigere.

Husk at trykke på "Se hvilke biblioteker der har materialet" før du trykker på bestilknappen. Det er nemlig ikke alle titler, der er tilgængelige; de kan være lånt ud eller slet ikke være til udlån. Er der "grønt lys" ud for en titel, kan du bestille den.

Hér er min søgning: http://kortlink.dk/bibliotek/2dvdx

Held og lykke med opgaven. 

16-11-2021

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive