• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Pamfletter og taler

Spørgsmål

Jeg er i gang med at skrive en bog, der foregår i 1907 i England. Min hovedperson er blevet viklet ind i "kvindekampen" gennem sit arbejde, og hun har mødt Clementina Black. Hun går til møder, hører taler og læser pamfletter om emnet. Hun bliver interesseret i ligeberettigelse, kvindelig stemmeret og alt, hvad der hører med. Hun møder også andre medlemmer af NUWSS og Fabian society, bl.a. Hubert Blanch. Sagen er så den, at jeg mangler disse pamfletter og talerne. Mest dem af Clementina Black, men også af andre i den periode, og især året 1907 er af interesse for mig. Er det muligt, du kan hjælpe mig med at finde dem?

Svar

http://books.google.com/ - kan man være heldig og få hele bøger der er fotokopieret og der kommer noget frem når man søger på "Clementina Black"
(bemærk anførselstegnene!)

Samme sker der når du søger i http://scholar.google.com/

----------------------------------------------
Derudover kan jeg finde lidt publikationer via www.bibliotek.dk. De kan også bestilles dér eller via dit lokale folkebibliotek.
Bøger i www.bibliotek.dk:

Black, Clementina
The Linleys of Bath .... - (New ed. rev. and reset). - London, 1926. - XV, 299 s., 12 portr.

Married women's work : being the report of an enquiryundertaken by the Women's Industrial Council / edited by ClementinaBlack ; new introduction by Ellen F. Mappen. - London : Virago, 1983. - xxiv, 290 s.
ISBN: 0-86068-410-5
--------------------------------------------------------
Dernæst har jeg lavet nogle mere almindelige søgninger på Google. Jeg har søgt sådan:
"Clementina Black" pamphlet filetype:pdf
Men det er ligesom at finde nålen i høstakken. Jeg ved ikke om følgende link kan bruges til noget: www.libertarian.co.uk/lapubs/lapam/lapam007.pdf

---------------------------------------

Derudover findes der en stor betalingsdatabase som hedder JSTOR, den rummer gamle artikler, gamle tidsskrifter og muligvis også gamle pampletter. Jeg er ikke sikker på at Vejle bibliotek har adgang til den, men deres læsesal er vældig god og de kan måske hjælpe dig videre.
------------------------------------------

Håber du kan bruge det, selvom det er ganske lidt.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive