• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Texas game

Spørgsmål

hej
jeg har to spørgesmål
1) skal man være amerikansk statsborger for at blive en texas game warden
2) er der andre steder hvor der er noget ligesom texas game warden

Svar

For at besvare dit første spørgsmål først, så ja, desværre, man skal være amerikansk statsborger for at blive en Texas Game Warden. Det står på deres hjemmeside under "Requirements for Game Warden"
http://tpwd.texas.gov/warden/recruiting-careers/requirements
"Citizenship: Must be a citizen of the United States."

For at komme til del to af dit spørgsmål, så profession "Game Warden" almindelig anerkendt og udbredt i hele Nordamerika (altså både i Canada og USA). De har derfor også en fælles organisation, med titlen "North American Wildlife Enforcement Officers Association"
På deres hjemmeside kan du læser mere om selve organisationen, om deres medlemsblad, og om de jobmuligheder der er indenfor feltet, i forhold til at blive optaget som kadet eller lignende...
https://naweoa.org/j3/

Det er værd at bemærke at i Nordamerika er det at være Game Warden blot en af flere forskellig hverv der går under den overordnede betegnelse "Conservation Officer", som du kan læse mere om her:
https://en.wikipedia.org/wiki/Conservation_officer
Det er altså tale om folk der har en betydeligt udvidet form for jurisdiktion i forhold til hvad vi har i Danmark som naturvejledere eller skovløbere. Conservation officers har beføjelser der nærmer sig en politibetjents.
For øvrigt, så er kravene for at blive Conservation Officer i British Columbia ikke helt så skrappe som i Texas, her skal man "kun" have en bachelorgrad og mindst et års erfaring med politiarbejde, man behøver ikke være statsborger.
http://www2.gov.bc.ca/gov/content/environment/natural-resource-stewardship/natural-resource-law-enfo...

Jeg håber det besvare nogle af dine spørgsmål.

18-04-2017

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive