Tidligere svar

Tel quel klausul

Spørgsmål

Hvad betyder "tel quel klausul"

Svar

"Tel quel" er fransk og betyder: som det er. Dvs. køber man en vare, der er belagt med en "Tel quel" klausul, har sælgeren fralagt sig ansvaret for varens kvalitet. Altså, har man købt æbler, så er sægeren kun forpligtet til at levere æbler, men de behøver ikke har en god kvalitet. Man køber for eksempel vare på den måde, når de skal videreforarbejdes (f. eks. frugt af lav kvalitet til frugtkonserves, plukfisk til fiskekonserves osv.)

Da du gerne vil have et hurtigt svar, har jeg kun søgt på nettet. Jeg har ikke kunne finde danske kilder, men jeg fandt et par tyske steder, hvor "tel quel" i handel- og erhvervsammenhæng er forklaret, som jeg for en ordens skyld vil citere fra nedenfor:

im kaufmännischen Sprachgebrauch auch „Ware der niedrigstmöglichen Qualität“ – wer also z. B. Gemüse tel quel bestellt, macht deutlich, dass er auf einen besonderen Zustand des Gemüses keinen Wert legt (beispielsweise zur industriellen Weiterverarbeitung)
Kilde: http://de.wikipedia.org/wiki/Tel_Quel

Kauf "tel quel"
Bei "tel quel" verkauften Waren ist der Käufer verpflichtet, ohne Rücksicht auf Qualität jede Ware zu empfangen, die der vereinbarten Gattung und Warenbezeichnung entspricht.
Kilde: http://www.remmers-bnp.de/agbdf.html

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive