• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Journalisthøjskolens grundbog

Spørgsmål

Måske I kan hjælpe mig med følgende: I forbindelse med journalisten Lars Villemoes' død er det blevet nævnt, at man på Journalisthøjskolen i nogle år brugte en grundbog, hvori der blev henvistvist til LV's journalistik som eksempel på dårlig journalistik. Kan I hjælpe mig med at identificere den pågældende grundbog?

Svar

Hej Michael

Det er ganske rigtigt ikke så nemt at finde den grundbog det drejer sig om, men jeg tror det kan være "Journalistikkens grundtrin: fra ide til artikel" af Mogens Meilby.

Meilby var lektor i journalistik på Danmark Journalisthøjskole i perioden 1971-2000.

Du kan finde Lars Villemoes omtalt i bogen på Google Books: https://books.google.dk/books?id=Y4XVlbYG2dUC&pg=PA143&lpg=PA143&dq=lars+villemoes+presseetik&source...

Og selve bogen kan bestille på Bibliotek.dk her: https://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A21268747

Hvis du ikke er bekendt med bibliotek.dk i forvejen, så er det alle landets folkebiblioteket samlet i ét. Så hvis ikke du kan finde de bøger du søger på dit lokale bibliotek, er muligheden større på bibliotek.dk. Du skal blot være oprettet som bruger, og derefter vælger du sit lokale bibliotek som afhentningssted. Hvis bogen er hjemme på det bibliotek du bestille den fra, vil der typisk gå 2-5 dage til bogen står klar til dig på dit lokale bibliotek.

Jeg håber dette er svar nok. Hvis ikke, er du velkommen til at kontakte os igen for uddybning, eller hvis du har andre spørgsmål. 

Og god dag :-)

04-12-2019

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive